Шановні абоненти! Будь ласка, передавайте показники лічильників з 1 по 5 число кожного місяця та у разі виявлення запаху газу дзвоніть 104 У разі виявлення запаху газу дзвоніть 104
Нові виклики та завдання "Тернопільгазу" у 2022 році

Нові виклики та завдання "Тернопільгазу" у 2022 році

23.06.2021 15:56

Газорозподільна мережа Тернопільщини – складний механізм, який вимагає безперервного догляду, обслуговування та оновлення. «Тернопільгаз» стежить за надійною роботою системи, і як наслідок, більш як 210 тисяч споживачів області отримують тепло та звичний комфорт. 

Протяжність газопроводів Тернопільської області складає понад 12 тисяч кілометрів. З них перша частина – це стальні газопроводи, а друга – поліетиленові. Поділяють їх, також, за терміном експлуатації. Цікаво, що на сьогодні 425 кілометрів труб використовуються понад 40 років. Від 25 до 40 років в експлуатації знаходиться 2,6 тисяч кілометрів. Для пониження та підтримки тиску у газорозподільній системі діючими є 229 газорегуляторних пункти та 1477 шафових газорегуляторних пункти, 673 установки катодного захисту. На всі ці об’єкти зосереджена ретельна увага підприємства. 

Щороку у травні-червні, в рамках захисту проєкту Плану розвитку підприємства на наступний рік, кожне районне управління з експлуатації газового господарства доповідає про хід виконання поточного Плану та представляє об’єкти для захисту, які потребують невідкладної реконструкції, заміни чи ремонту у наступному році. Так було і цьогоріч. Захист проєктів Плану розвитку газорозподільної системи на 2022-2031 роки газорозподілного підприємства ПрАТ "Тернопільгаз" відбувся 01-04 червня 2021 року. На захисті були присутні керівники та головні інженери районних управлінь. 

Попередньо, у 2022 році «Тернопільгаз» планує замінити 16 кілометрів газових мереж. Підприємство продовжуватиме реконструкцію та капітальний ремонт засобів електро-хімічного захисту у кількості 87 одиниць, проводитиме заміну технологічного обладнання, регуляторів тиску газу, запірної арматури. Планується провести реконструкцію 66 газорегуляторних пунктів та капітальний ремонт 4 будівель ГРП - замінити вікна, двері та дахове покриття. Продовжуватиметься будівництво газорегуляторних пунктів блочного типу – 7 нових ГРПБ має з’явитись на Тернопільщині вже наступного року! 

Протягом липня 2021 року плануються відкриті слухання проєкту програми. 

Отже, оновлення газових мереж та споруд на них - це запорука безаварійного та безеребійного розподілу природного газу до домівки кожного споживача! 

Завжди Ваш – «Тернопільгаз»