Шановні абоненти! Будь ласка, передавайте показники лічильників з 1 по 5 число кожного місяця та у разі виявлення запаху газу дзвоніть 104 У разі виявлення запаху газу дзвоніть 104
У «Тернопільгазі» відбулось засідання Ради керівників газових господарств області

У «Тернопільгазі» відбулось засідання Ради керівників газових господарств області

03.12.2020 09:38

20 листопада 2020 року голова правління підприємства «Тернопільгаз» Олег КАРАВАНСЬКИЙ провів Четверте засідання Ради керівників газових господарств області. Захід відбувся в режимі онлайн-конференції за допомогою програмного комплексу ZOOM. Керівник зауважив,  що під час осінньо-зимового періоду повноцінне функціонування газового господарства, вчасне і якісне виконання його працівниками всіх поставлених завдань знаходиться на особливому контролі. Він закликав колег бути  пильними та своєчасно виявляти витоки газу, що можуть призвести до нещасних випадків.

Під час онлайн-конференції присутні розглянули питання стану готовності газових господарств області до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років. Перший заступник голови правління Володимир КАРАВАНСЬКИЙ повідомив, що заходи з підготовки виконані, підприємство забезпечує безперебійний і безаварійний розподіл природного газу на території ліцензованої діяльності. Розповів, що, згідно вимог Кодексу газорозподільних систем, триває встановлення приладів дистанційної передачі даних показів лічильників газу у непобутових споживачів. Наголосив, що заходи Плану розвитку газорозподільної системи на 2020 рік виконані на 90 відсотків, та до кінця року їх виконання буде завершено. А це: заміна газових мереж та споруд на них, заміна роторних та мембранних лічильників у побутових споживачів, встановлення диспетчеризації технологічного обладнання тощо. Зокрема, у 2020 році "Тернопільгазом" закуплено 70 реєстраторів тиску газу та втілено ряд інших важливих проектів.

Учасники засідання заслухали стан контрольного зняття показників лічильників газу у побутових споживачів із застосуванням фотофіксації. Протягом вересня 2020 року знято показники лічильників у 105,3 тис. споживачів.

Начальник виробничо-технічного відділу Володимир ГУТИЙ повідомив про виконання комплексного приладного обстеження газопроводів, продемонстрував та прокоментував роботу у презентації, а також надав інформацію про виявлені та ліквідовані витоки газу на підземних газопроводах. 

Присутні заслухали і питання охорони праці. Начальник відділу Оксана ГРУШКО проінформувала про загальний стан охорони праці в районних газових господарствах та в головному підприємстві, повідомила про медичний огляд працівників у цьому році та закуплені захисні костюми від коронавірусу для аварійно-диспетчерських газових служб Тернопільської області.

Мова йшла, також, про дозвілля газовиків. Варто зауважити, що, не зважаючи на складну ситуацію з COVID-19, у 2020 році підприємству вдалось оздоровити своїх працівників на базі відпочинку «Хвиля», де відпочило 176 людей, та «Надзбруччя» - 50 осіб. Про це зазначив голова об’єднаної профспілкової організації "Тернопільгазу" Тарас ГРИЦЮК. 

Голова правління Олег КАРАВАНСЬКИЙ підвів підсумок наради та наголосив на тому, що усі заходи щодо підготовки газових господарств області до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років мають бути виконані вчасно та якісно, а газові мережі та споруди на них повинні працювати безперебійно та безаварійно!