Шановні абоненти! Будь ласка, передавайте показники лічильників з 1 по 5 число кожного місяця та у разі виявлення запаху газу дзвоніть 104 У разі виявлення запаху газу дзвоніть 104
Реконструкція шафового газорегуляторного пункту у Бучачі

Реконструкція шафового газорегуляторного пункту у Бучачі

13.07.2021 08:29

Шафові газорегуляторні пункти призначені для підтримки та зниження вхідного тиску природного газу у газорозподільній системі. 

Крім цього, належна робота технологічного обладнання і пристроїв у ШГРП дозволяють точно визначити витрати газу, а саме, провести його комерційний облік. Такі об’єкти є у кожному населеному пункті Тернопільської області. Тому, їх модернізація - ключове питання щоденної діяльності підприємства «Тернопільгаз». 

Так, нещодавно у місті Бучач проведено реконструкцію ШГРП із заміною обладнання по вулиці Матросова. Цей об’єкт введений в експлуатацію 1999 року. Він був оснащений регуляторами тиску газу РД-50. Обладнання, що перебувало в експлуатації понад 20 років, стало морально застарілим: на корпусах регуляторів з’явились тріщини, численні різьбові з’єднання спричиняли витік газу, а застарілі скидні клапани і клапани регуляторів, вже не давали можливості нормального регулювання вихідного тиску природного газу.  

Тож спеціалістами Бучацького управління з експлуатації газового господарства проведена заміна старого обладнання. Дане ШГРП оснащене новими сучасними регуляторами тиску Pietro Fiorentini Dival SQD-6 італійського виробництва. Реконструкція об’єкту завершена та забезпечено безперебійне газопостачання до 200 житлових будинків.