Шановні абоненти! Будь ласка, передавайте показники лічильників з 1 по 5 число кожного місяця та у разі виявлення запаху газу дзвоніть 104 У разі виявлення запаху газу дзвоніть 104
Шановні власники газифікованих квартир та будинків!

Шановні власники газифікованих квартир та будинків!

19.02.2020 11:41

Фахівцями ПрАТ “Тернопільгаз” виявлено факти несанкціонованого використання газопроводу-вводу до будинку. Розкрито випадки:
- кріплення нульового проводу електропроводки до ввідного газопроводу;
- занулення електричного приладу, тобто встановлення перемички між газопроводом та електричним приладом, що спричиняє нагрівання газопроводу до недопустимо високої температури і призводить до розплавлення, а згодом і загоряння електроізолюючих прокладок між фланцевим з’єднанням. Такі пожежі неодноразово мали місце на території Тернопільської області.
ПрАТ “Тернопільгаз” застерігає, щоб вберегти Вас і Ваші домівки від біди використовуйте газопроводи і природній газ тільки за призначенням!
Електроізолюючі прокладки знаходяться між фланцевими з’єднаннями і служать для їх герметичності. Витік газу на електроізолюючому фланці утворюється через прогоряння цієї прокладки, а під час проходження електричного струму через фланець виникає іскра, яка і призводить до загоряння газу.
ПрАТ “Тернопільгаз” наголошує та застерігає споживачів про дотримання правил безпеки при користуванні природним газом у побуті, адже, випадки, що мають смертельні наслідки — це отруєння чадним газом, який утворюється під час неповного його згоряння, як результат недостатньої кількості притоку свіжого повітря, та потрапляє в оселі через тріщини в опалювальних печах.
Для недопущення нещасного випадку, під час роботи опалювальних печей потрібно:
• відкрити кватирку (фрамугу) для забезпечення повітрообміну;
• не використовувати для обігріву печі з порушеною герметичністю (тріщинами)!
Бережіть своє здоров'я та життя!