Шановні абоненти! Будь ласка, передавайте показники лічильників з 1 по 5 число кожного місяця та у разі виявлення запаху газу дзвоніть 104 У разі виявлення запаху газу дзвоніть 104
У «Тернопільгазі» досліджували вплив зовнішніх факторів на ультразвукові лічильники газу

У «Тернопільгазі» досліджували вплив зовнішніх факторів на ультразвукові лічильники газу

19.03.2020 16:17

16-18 березня у «Тернопільгазі» відбулось проведення дослідження на тему: «Вплив зовніншніх факторів на ультразвукові лічильники газу». Захід пройшов під керівництвом голови правління підприємства Олега Караванського за участі представників ДП «Укрметртестстандарт», кандидата технічних наук Василя Онушка, представника ВАТ «Кіровоградгаз», головного метролога – Миколи Гладишевського, представника ПрАТ «Енергооблік» Володимира Гладишевського. 
Дослідження проведені за допомогою повірочної установки для промислових лічильників газу, яка успішно працює з березня 2019 року на базі підприємства «Тернопільгаз» та дозволяє тестувати ультразвукові лічильники газу, створивши найжорсткіші умови потоку повітря, за допомогою встановлення допоміжних місцевих опорів перед лічильником. Перевага цієї установки перед іншими у тому, що залишки бруду та масел, які можуть бути в лічильнику, не потрапляють в еталонний лічильник, тому що еталон приладу розміщено перед лічильником, який повіряється. Це дає можливість перевірити виріб без попередньої промивки.
У результаті зустрічі було складено програму, згідно якої в подальшому будуть проводитись спільні дослідження лічильників.