Шановні абоненти! Будь ласка, передавайте показники лічильників з 1 по 5 число кожного місяця та у разі виявлення запаху газу дзвоніть 104 У разі виявлення запаху газу дзвоніть 104
Життя в умовах «блекауту»

Життя в умовах «блекауту»

03.02.2023 09:23

Енергетична система України зазнала масштабних атак з боку країни-агресора.

З метою збереження тепла в домівках важливо забезпечити безперебійну роботу газового котла у період відключень електроенергії.

На прилад енергозалежного типу, необхідно обов’язково встановити стабілізатор напруги для захисту від перепадів у мережі. Крім цього, слід вибрати джерело безперебійного живлення (ДБЖ), яке забезпечує вторинну подачу електроенергії при короткочасному відключенні або більш потужне джерело - інверторний генератор. За допомогою таких пристроїв газовий котел буде працювати в стабільному режимі.

При вимкненні електроенергії подача газу на котел припиняється миттєво за допомогою автоматики безпеки приладу. Після відновлення електропостачання, котел, як правило, починає працювати автоматично. Механічного включення вимагають лише пристрої з п’єзорозпалом, незалежні від електрики.

Звертаємо Вашу увагу на те, що у випадку виявлення несправностей, які неможливо  усунути самостійно, варто зробити виклик фахівця Сервісного центру з обслуговування газовикористовуючого обладнання ПрАТ «Тернопільгаз» за номерами телефонів:

Контакт-центру:

(035) 2 519 904 – УКРТЕЛЕКОМ 
(097) 0 519 904 – КИЇВСТАР 
(095) 0 519 904 – VODAFONE

Не втратили актуальності такі альтернативні джерела опалення, як піч та камін. Це, без сумніву, розумне поєднання, за умови постійного контролю розпалу.

Просимо не використовувати популярні в інтернеті лайфхаки з розігріву їжі та води на свічках та саморобних виробах. Під час користування туристичними плитами дотримуйтесь інструкції по експлуатації від виробника, не залишайте без нагляду прилад, на якому готуєте та добре провітрюйте приміщення.

Дотримання перелічених вимог вбереже Ваше життя та життя Ваших рідних!

Бережіть себе та Україну! Разом до перемоги!

Завжди Ваш – «Тернопільгаз»