Dear subscribers! Please pass metrics from the 1st to 5th of each month and in the case of gas smell, emergency call 104 If gas smell detects, call 104
До уваги співвласників багатоквартирних будинків!

До уваги співвласників багатоквартирних будинків!

05.01.2024 14:05

Міністерство енергетики України 29.09.2023 року затвердило Наказ № 292 «Порядок про технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків». Згідно з даним наказом ПрАТ «Тернопільгаз», враховуючи вимоги воєнного стану,  інформує про наявність Типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку.

Орієнтовну кошторисну вартість по технічному обслуговуванню багатоквартирних будинків на 2024 рік можна переглянути за посиланням:

*       Інформація періодично оновлюватиметься у процесі проведення технічного обслуговування.

**  Дані, що стосуються об’єктів критичної інфраструктури відповідно до постанови НКРЕКП від 26.03.2022 № 349 «Щодо захисту інформації, яка в умовах воєнного стану може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом, у тому числі щодо об’єктів критичної інфраструктури»  - подаються згідно вказаних вимог.

ЗВЕРТАЄМО ВАШУ УВАГУ!

На офіційному сайті НКРЕКП опубліковано Постанову від 05.12.23 р. № 2291 «Про затвердження Типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку та внесення змін до Кодексу газорозподільних систем».

Документ набрав чинності наступного дня з моменту його оприлюднення.

Згідно з п.4 Постанови, 07.12.2023 всі співвласники багатоквартирних будинків, які не мали існуючих договорів або не подали заявку на приєднання до Колективного договору в особі уповноваженого представника, автоматично приєднались до Типового договору з Оператором ГРМ, який виконує господарську діяльність відповідно до зони ліцензованої діяльності. 

У випадку укладання договору з іншим суб’єктом господарювання, управитель будинку або інша уповноважена особа має повідомити про це Оператора ГРМ впродовж 15-ти календарних днів із дати укладання договору. Це передбачено Наказом Міністерства енергетики України від 29.09.2023 №292 «Про затвердження Порядку технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирному будинку».

Зі свого боку Оператори ГРМ у місячний строк з дня набрання чинності Постанови мають забезпечити приведення діючих договорів на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку у відповідність до Типового договору.