Dear subscribers! Please pass metrics from the 1st to 5th of each month and in the case of gas smell, emergency call 104 If gas smell detects, call 104
Встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу для газорозподільних підприємств не відбулося

Встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу для газорозподільних підприємств не відбулося

22.10.2019 10:49

Обслуговування систем газопостачання, їх безаварійна експлуатація є однією з головних функцій газорозподільних підприємств України. Проте, відсутність економічно обґрунтованих тарифів на послуги розподілу природного газу ставить під загрозу життєдіяльність галузі та спричиняє масові звільнення працівників та фахівців. Про перегляд тарифу на розподіл природного газу до НКРЕКП неодноразово звертались газорозподільні підприємства України та Професійна спілка працівників газових господарств України. Тариф НКРЕКП на розподіл природного газу для ПрАТ «Тернопільгаз» не переглядався з 2016 року. З 2018 року звільнилося 277 працівників колективу з 1326 працюючих.
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 7 жовтня 2019 провела відкрите слухання, на якому розглядались питання:
про схвалення проектів постанов НКРЕКП про встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу;
про схвалення проектів постанов НКРЕКП про внесення змін до Планів розвитку газорозподільних систем на 2019-2028 роки.
В роботі засідання Комісії взяв участь голова правління ПрАТ «Тернопільгаз» Олег Караванський.
За результатами цього засідання, з метою отримання зауважень і пропозицій були ухвалені та оприлюднені на офіційному веб-сайті НКРЕКП проекти постанов НКРЕКП про встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу.
18 жовтня 2019 року НКРЕКП планувала провести відкриті обговорення проектів постанов НКРЕКП про встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу для газорозподільних підприємств та про затвердження змін до планів розвитку газорозподільних систем на 2019-2028 роки, проте, без офіційного пояснення причин, даний процес не відбувся. Таке рішення дестабілізує ситуацію в ПрАТ «Тернопільгаз» та дає право добиватися перегляду та встановлення нових тарифів.