Шановні абоненти! Будь ласка, передавайте показники лічильників з 1 по 5 число кожного місяця та у разі виявлення запаху газу дзвоніть 104 У разі виявлення запаху газу дзвоніть 104
Реконструкція обладнання на ШГРП у селі Савелівка Чортківського району

Реконструкція обладнання на ШГРП у селі Савелівка Чортківського району

24.09.2021 08:42

На балансі «Тернопільгазу» знаходиться 1295 шафових газорегуляторних пунктів. Обладнання призначене для зниження тиску газу та підтримання його на заданому рівні в системах газопостачання. Завдання підприємства - контроль за надійною роботою, постійне оновлення та модернізація. Щороку близько 70 одиниць ШГРП потребують ремонту, реконструкції або заміни.

До прикладу, нещодавно спеціалісти Монастириської дільниці Бучацького управління з експлуатації газового господарства виконали роботи із реконструкції ШГРП у селі Савелівка Чортківського району із заміною обладнання. Об’єкт було введено в експлуатацію у 1994 році та оснащено регуляторами тиску газу РДУК-100. Обладнання, що перебувало в експлуатації понад 20 років, стало фізично зношеним, численні різьбові з’єднання спричиняли витоки газу, а застарілі регулятори вже не давали можливості нормального регулювання вихідного тиску природного газу.

На сьогодні ШГРП оснащене новими сучасними регуляторами тиску Pietro Fiorentini італійського виробництва. Після завершення реконструкції об’єкту безперебійне газопостачання забезпечено 159 споживачам сіл Савелівка  та Олеша Чортківського району.