Dear subscribers! Please pass metrics from the 1st to 5th of each month and in the case of gas smell, emergency call 104 If gas smell detects, call 104
Проведено аварійну заміну ділянки газопроводу у Чорткові

Проведено аварійну заміну ділянки газопроводу у Чорткові

19.03.2020 15:49

Стабільне функціонування системи газопостачання є головним завданням підприємства «Тернопільгаз». Для забезпечення якості роботи та запобігання корозійного впливу навколишнього середовища на газопровід, фахівцями щоденно проводиться моніторинг та аналіз. На особливому контролі аварійні ділянки, де, у зв’язку з незадовільним станом ізоляції та металу, часто доводиться проводити позапланову заміну. 
До прикладу, у місті Чортків, у лютому 2020 року, здійснено реконструкцію ділянки газопроводу середнього тиску вулиць Залізнична-Теліги довжиною 395 метрів. Одночасно, проведено підведення нового газопроводу та забезпечено подачу природного газу до паливної школи та до двох житлових будинків. На межі розмежування змонтовано 2 вузли обліку газу (встановлено 2 лічильники) домоволодінь.
Реконструкція аварійних ділянок, перш за все, вкрай важлива для безпеки людей, що проживають поруч. Для громади місцевості – це збереження благоустрою території та мінімізація  незручностей, де проводяться ремонтні роботи. Після проведення ряду перемовин з міським головою Чорткова Володимиром Шматьком вдалось досягти згоди та, одночасно з основною роботою з заміни газопроводу, силами підприємства забезпечити проведення суміжних робіт з вивозу землі, засипки траншей та котлованів піском, а згодом відновлення асфальтного покриття.
Також, у 2020 році вже відбулася планова заміна ділянки підземного газопроводу середнього тиску довжиною 0,8 км та 0,135 км газопроводів вводів у с.Переходи Чортківського району, передбачено заміни у селах Мухавка та Долина.